Alle bestanddele:
6 eiers
6 eetlepels gesmelte botter (of olie)
3 koppies koekmeel
3 teelepels bakpoeier
2 koppies melk
2 koppies water
2 knippies sout
Kaneel
Suiker
6 eiers
6 eetlepels gesmelte botter (of olie)
3 koppies koekmeel
3 teelepels bakpoeier
2 koppies melk
2 koppies water
2 knippies sout
Kaneel
Suiker
- Meng vooraf suiker en kaneel in 'n houer en skud goed.
- Klits 6 groot eiers baie goed.
- Sif 3 koppies koekmeel, 2 knippies sout en 3 teelepels bakpoeier en voeg by eiermengsel.
- Voeg 2 koppies water, 2 koppies melk, en 6 eetlepels gesmelte botter by en meng baie goed met klitser.
- (Jy kan selfs 'n gerasperde appel byvoeg as jy wil)
- Gooi bietjie kookolie in pan
- Gebruik standaard soplepel om pannekoekdeeg in pan te gooi.
- Bak vir so 1 minuut en 30 sekondes aan elke kant in 'n kleefvrye pan op die stoof (of op gasplaat...indien die krag af is in Suid Afrika)
- Gooi bietjie water by INDIEN NODIG om mengsel dun te hou soos wat dit gebruik word. (Mengsel maak so 14 pannekoeke, maar moenie te dik gooi nie, anders kry jy plaatkoekies)
- Soos wat pannekoeke klaar gebak word, plaas dit in 'n toe houer en gooi kaneelsuiker op (uit 'n blikkie met gate in gesteek). Hou die houer toe sodat die pannekoeke goed kan sweet.
- Jy kan so 'n paar pannekoeke sonder suiker los en dit dan bedien met lekker maalvleis bredie.
- Lekker eet...
No comments:
Post a Comment
Los vir my n boodskap...komaan wees n sport !
Ek lees alle kommentaar eers voor ek dit publiseer.
Note: Only a member of this blog may post a comment.